Rentetilpasning - refinansiering af realkreditlån

refinansiering og rentetilpasning

Værd at overveje ved refinansiering

Har du et realkreditlån med variabel rente, som står over for en refinansiering (og dermed skal rentetilpasses), så er det en god idé at overveje, om du fortsat har det rigtige lån i forhold til din økonomiske situation og renteudviklingen generelt:

  • Skal din fastrenteperiode være 1, 3, eller måske 5 år?
  • Er det nu, du skal omlægge til et lån med fast rente?
  • Vil du vælge afdragsfrihed fra eller til?
  • Har du brug for at låne ekstra til at realisere planer?
  • Har du anden dyr gæld, som kan omlægges til et realkreditlån?
  • Har du lån hos et andet realkreditinstitut og ønsker at bytte til et billigere?

Sådan kan du selv rentetilpasse dit lån på Mine Lån

 

 

Hvad er refinansiering?

Realkreditlån med rentetilpasning har en fast rente i en på forhånd aftalt periode. Fx har F3 lån fast rente i 3 år. I denne periode ved boligejeren og låneudbyderen, hvad renten er for lånet. Når fastrenteperioden udløber, bliver realkreditobligationerne, der svarer til restgælden, indløst til kurs 100. Herefter sælges der en række nye obligationer for at finansiere boligejerens realkreditlån. Renten i den kommende fastrenteperiode afhænger af, hvilken kurs låneudbyderen opnår ved salget af obligationerne. 

Refinansieringen af lånet sker helt automatisk, og som låntager skal du ikke gøre noget, medmindre du vil ændre på dit lån.


Refinansiering i januar, april og oktober

BRFkredit tilbyder p.t. rentetilpasningslån med fastrenteperioder på op til 6 år. Refinansieringen sker ved udløbet af en fastrenteperiode med virkning fra enten 1. januar, 1. april eller 1. oktober. Datoen for refinansieringen (rentetilpasningen) fremgår af det konkrete lånetilbud.

Hvis du vil ændre på dit rentetilpasningslån, skal du give os besked senest 2 måneder før datoen for rentetilpasningen.

Læs mere om tidsfrister og tilpasning af renten

 

Er du kunde i BRFkredit?

Så kan du logge på Mine Lån og lave præcise beregninger på dit nuværende lån. Og fx se hvad det vil betyde for dig at omlægge det til et lån med en længere fastrenteperiode, når lånet skal refinansieres

Log på Mine Lån

Læs om fordelene ved at omlægge til lån med fast rente