Realkredit - billig finansiering af boligkøb og renovering

Realkredit er typisk den billigste og mest sikre måde at finansiere boligen på. I øjeblikket er renten på realkredit meget lav. Det betyder, at det er særlig billigt at finansiere et boligkøb eller optage realkreditlån i friværdien i din bolig. 

Den lave rente på realkredit er også en god anledning til at se nærmere på dine lån og finde ud af, om du kan spare penge på dine eksisterende realkreditlån eller indfri andre dyrere lån med billig realkredit. 

Med vores realkredit låneberegnere, har du mulighed for at sammenligne forskellige realkreditlån og se hvilken ydelse, du skal betale for de forskellige låntyper. Det hjælper dig til at vælge det realkreditlån, som passer bedst til din økonomi og dine behov.  

 

Hvad er realkredit?

Realkredit er lån med pant i fast ejendom, som udbydes af et realkreditinstitut. Når man optager et realkreditlån, bliver der samtidig oprettet og tinglyst et pantebrev. Heraf fremgår det, at realkreditinstituttet har et pant i boligen. Det giver realkreditinstituttet sikkerhed for, at de kan få pengene igen. Og derfor kan man som låntager opnå realkredit til et meget lavt renteniveau.

Finansieringen af realkredit lånet stammer fra realkredit instituttets obligationssalg til investorer – det kan fx være pensionskasser eller udenlandske banker, som har brug for et sikkert sted at placere deres penge. Realkredit kurserne svinger i takt med investorernes interesse. Realkredit kurserne har direkte betydning for realkredit lånets vilkår.

Boligejerne betaler som oftest termin hvert kvartal. Ydelsen på realkreditlån består af:

  • Renter til investor, der ejer obligationerne
  • Bidrag til realkredit instituttet
  • Afdrag på realkredit lånet til investor

Se aktuelle obligationskurser

Brug ÅOP til at vurdere prisen på realkredit

ÅOP står for Årlig Omkostning i Procent. Det er en faktor, som alle udbydere af realkredit skal informere om i forbindelse med optagelse af realkredit lån. ÅOP inkluderer renter, kursskæring, realkredit kursen, biddragssats og eventuelt andre udgifter, som man skal betale, når man optager et realkreditlån. Det kan betale sig at se på ÅOP, inden du vælger realkreditlån og realkreditinstitut.

Billigste realkreditinstitut

Flere realkreditselskaber valgt at øge bidragssatsen på deres realkreditlån. Derfor er BRFkredit i de fleste tilfælde billigere end de øvrige realkreditselskaber. Dette gælder særligt for realkreditlån med variabel rente, men også for lån med fast rente. Der kan være mange penge at spare ved at vælge det billigste realkreditselskab, så det kan godt betale sig at lave lidt research.

Berlingske prissammenligning på lån
Realkreditrådets prisguide

Billigste realkreditlån

Der stor forskel på hvilket realkreditlån, der er billigst, afhængig af hvad du prioriterer højest. Det kan f.eks. være det realkreditlån der har:

  • den laveste månedlige ydelse
  • de billigste omkostninger over hele lånets løbetid
  • den billigste rente
  • den billigste bidragssats

Her kan du blive klogere på, hvilken type realkredit der er billigst:

Billigste realkreditlån

Realkredit låntyper

Der findes i dag langt flere varianter af realkreditlån end tidligere. Men helt grundlæggende er der tale om to forskellige typer af lån:

  • fast rente i hele realkreditlånets løbetid
  • variabel rente som fastsættes fra et halvt til 10 år ad gangen

Realkredit med fast rente

Der findes en række forskellige realkreditlån med fast rente
fx 1% lån, 1,5% lån2% lån, 2,5% lån, 3% lån, 3,5% lån, 4% lån og 5% lån.

Kurserne på realkredit styrer hvilke lån, som er tilgængelige på et givent tidspunkt

Realkredit med variabel rente

For variabelt forrentede lån er det fastrenteperioden, der varierer
fx F1 lånF3 lån, F5 lån og F10 lån.

Bedste Lån app overvåger dine lån

Løbetid på realkredit

Løbetiden på et realkreditlån i BRFkredit kan maksimalt være 30 år. Obligationerne bag ved lånet styrer løbetiden. Når du vælger løbetiden på det realkreditlån, som du ønsker at optage, skal du dels tage højde for, hvor meget du er villig til at afdrage på lånet pr termin, og dels tage højde for levetiden på dét, du vil bruge pengene til. Et nyt badeværelse kan sikkert vare 30 år, mens en bil ikke vil vare så længe.

Afdragsfrihed på realkredit

Når du vælger et realkreditlån, har du mulighed for at tilvælge en periode, hvor du ikke betaler afdrag på lånet. Det forudsætter, at realkreditinstituttet godkender dig til et afdragsfrit realkreditlån. Den afdragsfri periode kan vare op til 10 år. Efter den afdragsfri periode skal der betales afdrag på realkredit lånet. Så selv om man vælger realkredit med afdragsfrihed, slipper man altså ikke for at afdrage på lånet.

Afdragsfrie lån

Realkredit i BRFkredit

Ønsker du at blive kunde i BRFkredit, skal vi altid vurdere din bolig og din økonomi.

Vi tilbyder realkredit lån op til 80% af boligens værdi (for sommerhus op til 60%) til konkurrencedygtige priser. Som låntager kan du vælge låntype, og om du vil have afdragsfrihed på dit realkredit lån. Du skal selv lægge minimum 5% af boligens pris i udbetaling ved bolikøb. Det resterende beløb kan vi finansiere gennem et boliglån i samarbejde med Jyske Bank. Du behøver ikke flytte fra din lokale bank for at få realkredit i BRFkredit til vores lave bidragssatser.

Boligfinansiering

Hvor meget kan jeg låne som realkredit?

Beløbet afhænger af dine samlede økonomi. Du er meget velkommen til at kontakte vores kundecenter, hvis du vil have gennemgået din økonomi og få et klart svar på hvor meget du kan låne. Du kan også bruge vores beregner, som kan giver dig et estimat på hvor meget du kan låne.

Hvad kan jeg købe bolig for

Andre relevante links:

Køberrådgivning
Kreditforeninger i Danmark
Projektsalg
Boliglån