F3 lån: 3-årigt rentetilpasningslån - RTL3 lån

Låntype: Variabelt forrentede lån / Lån med variabel rente / RTL3 lån

F3 lån (3-årigt rentetilpasningslån) er til dig, der 

  • ønsker en lav ydelse på dit realkreditlån 
  • sikkerhed for en uændret rente på dit lån i de kommende 3 år
  • ikke ønsker at låse renten i en længere periode end 3 år, fx hvis du overvejer at sælge din bolig eller gå på pension.

Hvis du ønsker større sikkerhed for uændret rente på dit lån i mere end 3 år, så kan du bevæge dig længere ud af rentekurven og vælge et 5-årigt eller et 10- årigt rentetilpasningslån. Vælger du en længere periode får du større sikkerhed for, hvad du skal betale i rente. Omvendt er renten ofte højere jo længere periode, du vælger med fast rente.

 

 

F3 lån rente

Hvis du forventer, at renten har nået bunden og fremover vil stige bør du overveje en låntype, hvor renten er fast i en længere periode end 3 år. På den måde får du udbytte af den lave rente i en længere periode. Det kan være et fastforrentet lån, hvor renten er fast i resten af lånets løbetid eller et F5 lån eller et F10 lån.

Se lånerente og obligationskurser her

Et godt tip til dig, der overvejer en længere rentetilpasningsperiode: Det gælder om at låse renten fast for en længere periode end den 1-årige, hvis du forventer, at renten har nået bunden og fremover vil stige. På den måde får du udbytte af den lave rente i længere tid.

F3 lån med afdragsfrihed

Med et F3 lån er der mulighed for at vælge afdragsfrihed på dit lån. På et afdragsfrit lån betaler du ikke afdrag i en periode på op til 10 år. Den afdragsfri periode kan du fx bruge på at afdrage dyrere lån end dit realkreditlån.

Læs mere om afdragsfrie lån

F3 lån med fast ydelse

Hvis du vælger et F3 lån med fast ydelse, så er det restløbetiden, og ikke ydelsen, der ændres, hvis renten ændrer sig ved næste rentefastsættelse.

Ydelsen vil typisk være højere end på et normalt F3 lån, men til gengæld vil du også afvikle lånet hurtigere.

Andre rentetilpasningslån

f3 lån

F1 lån, F2 lån, F4 lån, F5 lån, Fkort lån

Andre links

Realkredit
Boliglån
Kursskæring
Billigste realkreditlån
Realkreditlån og kreditforeningslån