Indfri dyr gæld med lån i din friværdi

Måske betaler du mere, end du behøver på dit boliglån, forbrugslån eller billån.

Netop nu er det aktuelt at give din økonomi et tjek! Store friværdier og muligheden for afdragsfrie perioder åbner op for nye muligheder.

Hvorfor låne dyrt af andre, når du kan låne billigt af dig selv?

Har du dyre boliglån eller overvejer du fx at købe en ny bil, er det værd at undersøge, om du har friværdi i din bolig, som giver dig mulighed for at finansiere med et billigt realkreditlån eller Boligkredit hos BRFkredit.

 • Realkreditlån

  Når renteniveauet ændrer sig markant, kan det ofte betale sig at konvertere fastforrentede realkreditlån. Ved konvertering til et lån med en lavere rente opnår du en lavere ydelse på dit lån, mens du ved konvertering op i rente kan skære af lånets restgæld.
   

  Bemærk:

  I en konverteringssituation kan det næsten altid betale sig samtidig at indfri eventuelle højtforrentede gældsposter. En del af omkostningerne ved optagelse er uafhængige af, hvor meget du låner. Du har altså mulighed for at udskifte dyrt forrentet gæld med lavt forrentet realkreditlån. På den måde har du, i forbindelse med konvertering af dit realkreditlån, mulighed for at opnå en endnu større besparelse end besparelsen ved en ren konvertering.

 • Indfri dyre boliglån / pantebreve

  Har du friværdi i din bolig, kan du indfri boliglånet – og her bliver det særligt attraktivt, hvis du også har andre gældsposter, du kan indfri ved samme lejlighed. Har du ingen friværdi, kan du i stedet afdrage yderligere på din dyre gæld ved at vælge afdragsfrihed på dit realkreditlån i en periode.

  I øjeblikket er lånerenten på den type realkreditlån kaldet rentetilpasningslån lidt under 0,50 pct. Typisk ligger renten på bankens boliglån på mellem 6 og 11 procent. Hvilken rente du betaler i banken, afhænger også ofte af din bankrådgiver, og hvor god du er til at forhandle. I BRFkredit får alle samme lave rente.

  Har du friværdi i din ejerbolig, er det værd at undersøge, hvor meget du kan spare ved at udskifte boliglånet med et realkreditlån – Det kan ofte betale sig, også selvom der skal afholdes omkostninger ved at optage et nyt realkreditlån.

  På grund af de faste omkostninger til BRFkredit og staten ved optagelse af realkreditlånet, bliver det endnu mere fordelagtigt, hvis du samtidig går din økonomi igennem for anden højtforrentet gæld. Det kan være forbrugslån, kassekredit og kontokort. Indfrier du samtidig ”klatgælden” opnår du to fordele: En langt lavere rente, og samtidig sætter du afbetalingen i system.

 • Billån til en billigere rente

  Traditionelle billån kan du ofte få med en lav rente, men til gengæld kan der være store omkostninger forbundet med oprettelse og den årlige administration. For at vurdere de faktiske omkostninger ved finansiering af din nye bil, bør du se på årlig omkostning i procent.

  Finansiering af en bil til 200.000 kr. over 6 år med et realkreditlån med årlig rentetilpasning (RTL1), har i BRFkredit en ÅOP på 3,58%. (juli 2017) Det er særdeles konkurrencedygtigt. Du skal endvidere være opmærksom på, at BRFkredit ikke kræver en udbetaling, når du finansierer bilen med et realkreditlån i din boligs friværdi!

  Særligt attraktivt bliver finansieringen, hvis du også har gældsposter, du kan indfri ved samme lejlighed, eller måske yderligere behov du vil realisere.

  Læs mere

 • Kend de reelle omkostninger på forbrugslån/kontokort

  Ved forbrugslån og kontokort er det vigtigt ikke at lade sig lokke af lav rente. En stor del af omkostninger ved den type finansiering er omkostninger til fx.. administration eller månedlige rentetilskrivninger, der betyder, at de reelle omkostninger kan være meget høje.

  Vi anbefaler, at du ser på årlig omkostning i procent, ÅOP. Nøgletallet skal altid oplyses, og det tager hensyn til alle omkostninger ved låneaftalen.

  Har du allerede et kontokort eller en anden form for forbrugslån og har du samtidig friværdi i din bolig kan det mange gange betale sig at indfri gælden med et lån i friværdien – særligt attraktivt bliver det, hvis du også har andre gældsposter du kan indfri ved samme lejlighed, eller måske helt nye lånebehov.

  Har du ingen friværdi kan du med et realkreditlån med afdragsfrihed koncentrere dig om at afdrage på din dyreste gæld først.

 • Har du anden gæld - fx andre banklån

  Realkreditlån er ofte den billigste måde at låne penge på. Har du friværdi kan det derfor ofte betale sig for dig, at indfri din dyre bankgæld med et realkreditlån. Har du ingen friværdi kan du med et realkreditlån med afdragsfrihed få plads til at afdrage den dyre gæld hurtigere.

  Med den dyre gæld ude af verden sparer du renteudgifter. Det er vigtigt at du er opmærksom på, at der kan være mange penge at spare, hvis du vurderer din samlede økonomi. Vi anbefaler derfor, at du ser på alle de forskellige gældsposter, der belaster dit budget og derefter regner på, hvad besparelsen bliver hvis du indfrier din gæld med et lån i din boligs friværdi.

 • Kvit kreditten

  Har du friværdi i boligen, har du mulighed for at komme af med din dyre gæld én gang for alle!

  Har du ingen friværdi, kan du med et realkreditlån uden afdrag få mulighed for at afbetale hurtigere på din dyre gæld.
  Kassekreditten kan typisk karakteriseres som dyr gæld, da den kan være forbundet med høje renter. Ved at indfri dyr gæld med et lavt forrentet realkreditlån har du fordelen af en lav rente samtidigt med, at du afbetaler gælden efter en fast profil.

  Du skal dog være opmærksom på, at der er etableringsomkostninger forbundet med et realkreditlån - særlig attraktivt bliver finansieringen derfor, hvis du betragter din samlede økonomi og sørger for at indfri alle højtforrentede gældsposter på en gang.