Køberrådgivning til førstegangskøbere

Især som førstegangskøber kan det være svært at holde styr på tingene og bevare overblikket med de mange fagudtryk, dokumenter og beregninger. Og hvordan sikrer du, at boligens stand er i orden og prisen fornuftig?

Da du formentlig er i gang med en af de største økonomiske investeringer i dit liv, er det vigtigt, at dine beslutninger bygger på et solidt fundament.

Se priser på BRF Køberrådgivning™

Læs om Bedste Bolig app


Hjælp og vejledning i alle boligkøbets faser

Med BRF Køberrådgivning™ får du hjælp og forklaring på alt det praktiske omkring boligkøbet. Køberrådgiveren står for den økonomiske rådgivning og vil samtidig styre alt det praktiske papirarbejde og koordinerer med de øvrige rådgivere (boligadvokat og byggeteknisk rådgiver). Så kan du koncentrere dig om at finde den helt rigtige bolig. Vel at mærke inden for de økonomiske rammer, I sammen har fastlagt for det liv, du gerne vil leve fremover.

 

Du får personlig rådgivning om økonomi, jura og byggeteknik

Her kan du læse mere om den rådgivning, som indgår i BRF Køberrådgivning™

 

 • Økonomi

  Vi hjælper med et samlet økonomisk overblik før og efter boligkøbet.

  Med et LåneBevis i hånden ved du, hvor meget du er godkendt til at købe bolig for, og du kan herefter målrette din boligsøgning.

  Når du finder drømmeboligen, gennemgår vi boligens dokumenter, samt den byggetekniske rapport for at sikre, at der er taget højde for et eventuelt ekstra lånebehov i dit budget. På den måde får du sikkerhed for, at du har råd til at leve det liv, du ønsker i din nye bolig. 

  Vi rådgiver om valg af lån og sikrer en samlet finansiering på attraktive vilkår - både realkreditlån og boliglån til efterfinansiering.

 • Jura

  Boligadvokatens vigtigste opgave er at varetage dine juridiske interesser som køber. Derfor gennemgår advokaten købsaftalen og ejendommens dokumenter for at sikre dig de bedst mulige købsvilkår. Mulige faldgrupper, som advokaten forholder sig til, kan fx være forpligtigelser, byrder og servitutter, der er pålagt ejendommen. Eller forbehold og ansvarsfraskrivelser, som sælger har indføjet i købsaftalen.

  Når vilkårene for overdragelsen ligger fast, sørger advokaten for at udarbejde og tinglyse skødet. Skødet er din dokumentation for, at du ejer den nye bolig.

  Boligadvokaten kan også hjælpe med videregivelse, drøftelse og forhandling af tilbud om køb af den ønskede ejendom med ejendomsmægleren.

 • Byggeteknik

  Inden du beslutter dig for at købe en bolig, er det vigtigt, at du får overblik over boligens fysiske stand. Med en byggeteknisk grundpakke gennemgår den byggetekniske rådgiver boligen sammen med dig ude på ejendommen. Samtidig gennemgår I den allerede udarbejdede tilstandsrapport, energimærke- og el-installationsrapport for boligen.

  Der udarbejdes en skriftlig rapport med udbedringsplan og prissætning af udbedringer, samt du får rådgivning om særlige opmærksomhedspunkter i boligen. På den måde kender du boligens fysiske stand