Tidlig julegave til boligejerne - ny lav rente fra årsskiftet

November 2016

BRFkredit har netop afsluttet auktionen for refinansiering af rentetilpasningslån pr. 1. januar 2017. Og endnu en gang er der tale om en meget lav rente for den kommende fastrenteperiode. Et F3 lån er nu billigst. Det skyldes, at kursskæringen er højest på F1 og F2 lån. Og selv om forskellen er lille, har flere valgt at reducere deres ydelsesrisiko og vælger en længere fastrenteperiode. Det bekræfter tal fra Nationalbanken.

De lave renter skal ses i lyset af den uro, der har været på de finansielle markeder hen over efteråret. Den Europæiske Centralbank har presset renterne ned på grund af den forholdsvise svage vækst. De lave boligrenter kan derfor være med til at sætte gang i økonomien, hvis pengene ellers går til forbrug. Det er dog mere sandsynligt, at pengene bliver brugt på konsolidering, da flere boligejere vælger lån med afdrag.   

I tabellen ses, hvad renten og månedlig ydelse er på et lån på 1 million kr., med en løbetid på 30 år og 80 pct. belåning. Kunder i BRFkredit vil om kort tid få et brev med oplysninger om deres nye lånevilkår. Rente og ydelse afhænger af det enkelte låns restgæld, restløbetid og belåningsgrad.