BRFkredits rentetilpasning giver rekordlave renter

February 2017

Refinansieringen pr. 1. april i BRFkredit er veloverstået og betyder bl.a. rekordlave renter på vores F1-lån. F3 og F5 lån lander også på meget attraktive renteniveauer. Se skemaet herunder.

Boligejerne med rentetilpasningslån kan derfor glæde sig til lavere ydelser, hvilket giver større økonomisk råderum. Penge der kan bruges på alt muligt andet end at servicere ens gæld. Vi ser dog en tendens til, at flere bruger deres rentebesparelser på at afvikle på gælden og det er faktisk positivt. Afdrag er det billigste værn mod kommende rentestigninger.  

For boligejere med F3 lån var renten for tre år siden ca. 0,76 pct. De får nu en månedlig besparelse på ca. 200 kr. efter skat på lån med afdrag pr. lånte million og ca. 300 kr. efter skat uden afdrag pr. lånte million. Og det er til trods for, at rentefradraget er mindsket i perioden, og bidragssatsen er steget.

De lave renter er et udtryk for den forholdsvis svage konjunktursituation, vi aktuelt har, samt den politiske risiko, som markederne i øjeblikket ser. En risiko der generelt vil være godt at komme af med, men som dog alligevel ender med at blive en økonomiskgevinst for boligejerne.